Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

41. İBADETİ ARTARSA RIZKI DA ARTAR

Abid bir zat, evden karısına işe gidiyorum diyerek ayrılır, fakat doğru tekkeye çekilerek ibadete başlardı. Akşam eve geldiğinde de "çalıştığım zat çok cömert bir kimse... Ondan para istemeye utanıyorum. On gün sonra ücretimin tamamını toptan verecek" derdi.

Onuncu gün gene evinden ayrılmıştı., işe gidiyorum diye. Doğruca Savmaaya(tekket) gitti., ibadetine başladı. Akşam üzeri yine evine dönecekti... Hanımına ne demeli, on gün doldu diye düşünüyor ve mahzun mahzun yoluna devam ediyordu. Evine yaklaştı... Evden sıcak ve leziz yemek kokusu duydu. Şaşırmıştı. Acaba karısı yiyeceği nereden almıştı. Eve geldiğinde karısı dervişi kapıda karşıladı, neşeliydi. Kocasına olanları şöyle anlattı:

-Çalıştığın adam hakikaten cömert bir kimse imiş... Öğle vakti idi, nur yüzlü iki kişi gelerek bana: "Bunlar kocanın iş ücretidir, Eğer bundan sonra da işine devam eder ve daha fazla çalışırsa daha fazla ücret verilecektir." dediler ve taze kesilmiş koyun eti, bir kısım yiyecek, ve bir kese de altın verdiler. Allah razı olsun o kimseden... Çünkü açlıktan artık tahammülümüz kalmamıştı."

Karısından bu sözleri dinleyen derviş Allah'a şükredip, ibadetine de devam etti. Çünkü o yiyecek ona Allah tarafından gönderilmişti.Allah (c.c.) neye kadir değil ki!


Eser: KISSALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

KISSALAR

MollaCami.Com