Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

B.3. Adamın Biri Fıkraları

Sigara!

75 yaşlarında bir dede doktora gider, 3 ay önce muayene ettiği hastayı görünce doktor sevinir ve sorar. "Dede nasılsın ciğerlerin nasıl". "Pek iyi değil oğlum" der yaşlı dede. Bunun üzerine doktor dedeyi muayene eder ve sorar: "dede ben sana 3 paketten fazla sigara içme demedim`mi ? Bunun üzerine dede der ki "dediğin gibi üç paketten fazla içmiyorum fakat bu yaştan sonra sigaraya başlamakta zor oldu yani" !

Kazazede

Genç bir gazeteci bir trafik kazası haberi alır hemen olay yerine gider. Ahali kazazedenin başına toplanmıştır, kurnaz gazeteci bir kaç fotoğraf çekmek istemektedir. Fakat bu ahaliden dolayı kazazedenin başına gitmesi olanaksızdır. En sonunda aklına kurnazca bir fikir gelir. Yüksek sesle ağlayarak ve bağırarak: "Çekilin çekilin o benim babamdı, o benim hayatta en sevdiğim kişi idi" demeye başlar. Tabi ki halk bu -zavallı- çocuğa yol verir bu sırada gazeteci çocuk ne kadar akıllı olduğunu düşünmektedir. En sonunda kazazedenin başına gider fotoğraf makinesini hazırlar ve yerde ölü bir şekilde yatan eşeği görür!!!

Kıtlık

İki adam köşede karşılaşmış. Birisi çok şişman öbürüde çok zayıfmış. Şişman adam zayıfa dönerek: Seni görende kıtlık var sanır demiş. Zayıf adam da : Seni gören de kıtlığın sebebini anlar demiş.

İstediğim Gibi Vururum

Bir adam varmış yolda gidiyormuş ensesine şöyle okkalı cinsinden bir tokat yemiş, arkasına dönüp bakmış iri yarı bir adam. "Ne oldu? Neden bana vurdunuz?" demiş. Adam da: "seni bir arkadaşıma benzettim pardon" demiş. Diğeri: "Ama bu kadarda sert vurulmaz ki canım" demiş. Adam da: "sana ne arkadaşıma istediğim gibi vururum" demiş.

Bizimkini Dövüyorlar

Dul bir adamla dul bir kadın evlenirler. Bunların önceki evliliklerinden birer çocuğu vardır. Evlendikten sonra bir çocukları olur.
Çocuklar bir gün bahçede oynarlarken kavgaya tutuşurlar. Evin penceresinden durumu farkeden hanım eşine bağırır.
- Bey çabuk gel, çocuklar kavga ediyor.
Adam seslenir:
- Kimle kim kavga ediyor?
Kadın cevap verir:
- Seninki ile benimki bir olmuş bizimkini dövüyorlar.

Deve Gelmesin

Adamın biri evin etrafına ağaç dikiyormuş, oradan gecen birisi sormuş:
-Yıldırım bey ne yapıyorsunuz?
-Eve deve gelmesin diye ağaç dikiyorum.
-İyi de beyefendi burada deve yok ki..
-Eeeee arkadaş biz bu ağaçları boşuna mi diktik.


Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

FIKRALAR

MollaCami.Com