Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

ŞEYTAN

Şeytan ateşten yaratılmıştır. Cinlerin babası durumundadır. Hz. Adem´den daha evvel yaratılmış ve uzun müddet Allahu Teala´ya ibadet ve itaat ettiği için melekler arasınde yer almış fakat Allahu Teala´nın Adem´e secde etmeleri için meleklere verdiği emre karşı çıkmış, bunun üzerine Rahmel-i İlahiyye´den ebediyyen kovulmuştur. Hz Adem´i ve ha­nımı Havva´yı kandırıp Cennet´ten çıkarmış ve bütün insanları kandırabilmek için her türlü çareye başvuracağına yemin etmiştir.

Kur´an-ı Kerim´de geçen isimlerden biri de Iblis´lir. Allahu Teala onu insanlara düşman olarak tanıtmış ve insanların da onu düşman olarak ka­bul etmelerini emretmiştir. O´ndan korunmanın ve O´na karşı durmanın en makul yolu Kur´an-ı Kerim´de ve Peygamberimiz (s.a.v.)´in Hadis-i şe­riflerinde gösterilen yoldan yürümektir.

Kur´an-ı Kerim´de Allah-u Teala şöyle buyurmaktadır:

"Ey insanlar! Allah´ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayan sizi aldat­masın ve o aldatıcı (Şeytan) da Allah hakkında sizi kandırmasın. akikaten şeytan sizin düşmanızdır: Siz de onu düşman sayın. O, kendi taraftar­larını ancak ateş ehlinden olmaya çağırır."( Fatır: 35/5-6) [1]
--------------------------------------------------------------------------------
[1] Kadı Ebu Şuca?, Ğayet?ül-İhtisar ve Şerhi, Ravza Yayınları: 45.



Eserin yazarı: Kadı Ebu Şuca Eser: DELİLLİ ŞAFİ İLMİHALİ

  • Yeni Ekle
Yorumlar (1)