Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

L.6. Temel Fıkraları

Temel Fıkraları 6
Kuş Beyinli

Fadime kumar oynuyormuş. Temel de arada sırada gidip soruyormuş:
-Nasıl gidiyor kanaryam?
-Kaybediyorum.
Bir müddet sonra yine:
-Nasıl gidiyor güvercinim?
-Kaybediyorum
Bu konuşma bülbülüm, serçem diye devam edince Cemal sormuş,
"Neden karına hep kuş isimleriyle hitap ediyorsun?"
"-Bu kadar kişinin içinde kuş beyinli diyemem ya!" diye fısıldamış Temel.

Parayı Kırdık

Bizim Temelle Dursun Amerika'ya giderler cepleri delik beş kuruş paraları yok akşam olur, otelde kalacaklar tabii para yok pul yok neyse kuytu köşede sabahlarlar bizimkiler. Sabah olur Dursunla Temel iş ararlar nerde öyle hemen iş bulmak Tursun yolda duvara asılı bir yazı görür. Bir Kızılderili kafası getirene 1000$ diye bir ilan. Hemen Temeli uyarır. Ula Temel bak bak der bir Kızılderili kafası bulana 1000$ veriyorlar Temel bakar ula der hemen bir Kızılderili bulup kafasını keselim 1000$ ı alalım der ararlar bir Kızılderili bulurlar bunu öldürürler tabii 1000$ ı alırlar otellerde kalırlar şurda burda derken paraları biter. Ula der Temel para bitti ne yapalım. Gidelim bir Kızılderili daha bulup kafasını keselim 1000$ daha alalım ararlar günler geçer Kızılderili yok hay Allah. Dağda bir gün kalırlar. Sabah olur Dursun uyanır. Karşısında 100lerce Kızılderili. Öldürdükleri Kızılderililin intikamı için gelen Kızılderililerdir bunlar. Dursun hemen Temele: Ula Temel kalk kalk ula parayı kırduk.

Bin Yaşında Sinek

İlk defa helikopter gören bir Laz yanındaki arkadaşına soruyor. -Bu ne ? diye yanındaki de cevap veriyor. -Olsa olsa bin yaşında bir sinektir..

Soldan Git

Temel İngiltere'ye gidecekmiş. Arkadaşı Cemal İngiltere'de trafiğin soldan olduğunu ve bunu unutmasının Temel için oldukça tehlikeli olacağını söyleyip, dikkatli sürmesini öğütlediğinde Temel: "Merak etme geçen gün Rize'den Samsun'a soldan gitmiştim, bunun ne kadar tehlikeli olduğunu bilirim da !!!"

En Temiz Hayvan

Temele hocası bir gün 'Temel söyle bakayım bu alemdeki en temiz hayvan hangisidir?' Temel hemen Hocam 'Hamam Böceği' demiş..

Hayvanat Bahçesi

Temel bir maymunu, bütün gün tasmasından tutarak gezdirmektedir.
Yolda hayvan seven bir arkadaşına rastlar. Arkadaşı: -Temel bu hayvana yazık değil midir, onu hayvanat bahçesine götürsene der. İki gün sonra Temel aynı arkadaşına yine rastlar. Arkadaşı: -Hani hayvanat bahçesine götürecektin maymunu, der. Temel: -Götürdüm götürdüm da, şimdi de sinemaya götüreyrum...




Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

FIKRALAR

MollaCami.Com