Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

L.4. Temel Fıkraları

Temel Fıkraları 4
Asansör

Temel bir gün asansöre biner. Asansörün içindeki tabelada "asansör dört kişiliktir " yazısını görür ve Temel diğer üç kişiyi beklemeye başlar.

Özür

Temel bir gün yolda giderken bos bir şişeye tekme atar, şişenin içinden cin çıkar ve Temel'e:" dile benden ne dilersen" der. Temel de cine cevap verir:" özür dilerum"

Sinyal

Temel bir meydanda arabasıyla 220.turunu atmaktayken sormuşlar: Niye aynı yerde dönüp duruyorsun. Temel: İsteyerek olmayi, arabanın sinyali takildi da"

Yavaşla

Temel otobanda gidiyormuş...bir levha görmüş ---yavaşla 60--- Temel gayet doğal bir şekilde yavaşlamış. Bir süre sonunda bir levha daha görmüş ----yavaşla 40--- Temel şaşırmış ''Allah Allah etrafta bir sorun da yok ama ne olur ne olmaz diye yavaşlamış. 40 ile giderken bir bakmış bir levha daha ---yavaşla 10--- Olmaz böyle şey yahu demiş ama tıpış tıpış 10 ile gitmeye başlamış. Uzun bir süre gittikten sonra son levhayı görmüş...----yavaşla'ya hoşgeldiniz----

Kamyon Şoförü

Temel kamyon şoförü imiş. Bir gün kamyonu ile yokuş aşağı inerken freninin patladığını farketmiş. İleriye doğru baktığında da iki yolun ayrıldığını yolun bir başında kurulu bir pazar yeri ve yüzlerce insan diğer başında da küçük bir çocuk yolun ortasında oyun oynamakta. Temel çok hızlı bir şekilde düşünür. --ula pazar yerine sürersem bir sürü insan ölür en iyisi çocuğu ezeyim. Ertesi gün gazetelerde söyle bir başlık; "Pazara giren kamyon dehşet saçtı. 150 ölü" Hemen Temel'e sorarlar; --sende hiç kafa yok mu? Bu kadar insanı ezeceğine bari çocuğu ezseydin. Temel cevap verir. --ula siz beni salak mı sandunuz ben bunu hiç düşünmeum mu? Tabiki cocuğu ezmeyu düşündüm ama çocuk pazara doğri koşunca ben ne yapayum?

Koyunların Sayısı

İdris ile Temel tren yolculuğu yapıyorlarmış. İdris'in canı sıkılmış pencereden dışarı bakmaya başlamış. İdris" 516,586,254,367" diye rakamları ağzında geveliyormuş. Temel sinirlenmiş ve "habire ne sayı sayıyorsun İdris" demiş. İdris de "gördüğüm koyunları sayıyorum" demiş. Temel "nasıl sayıyorsun canım daha neler. Madem sayıyorsun 5 dakika sonra benim çiftliğin önünden geçeceğiz. Sıkıysa oradakileri de say da göreyim." demiş. Temelin çiftliğinden geçerken İdris "716 tane "demiş. Temel şok olmuş." Ula İdris nasıl saydun bunları da " demiş. İdris "ne var bundan kolayı " demiş. "bacaklarını sayıp 4 'e bölüyorum koyun sayısı ortaya çıkıyor "demiş.


Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

FIKRALAR

MollaCami.Com