Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

L.3. Temel Fıkraları

Sessizlik

Rizespor amigosu Temel seyircilere taktik veriyordu :
-Sağ elimi kaldırırsam demek ki gol kaçırmışızdır, hep bir ağızdan :
-Ahhh diye bağıracağız.Sol elimi kaldırırsam gol atmışızdır. Hep bir ağızdan yaşa Trabzon diye bağıracağız.Eğer iki elimi kaldırırsam, bizim takım gol yemiştir.O zaman sessizlik.
Neyse maç başladı. Rizespor golü kaçırdı. Amigo sağ elini havaya kaldırdı. Hep bir ağızdan bağırdılar :
-Aaaaaahhh...
Sonra bir gol attı Rize....Amigo sol elini havaya kaldırdı. Tribünler ayaktaydı.
-Yaşasın Trabzon.
Sonra bir gol yediler. Amigo iki elini de havaya kaldırdı.Seyirciler başladılar bağırmaya......
-Sessizluk...Sessizluk

Bir Şans Daha

Temel 15 yaşına gelmiş ilkokulu bitirememiş. Sebep de matematik sınavını geçememesiymiş. Yaşı 18 derken 20 olmuş. Her sene sınava girmesine rağmen daha bitirebilmiş değil. Askere gitmiş-gelmiş, evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış ama hâlâ matematik yüzünden okulu bitiremiyormuş. Artık hocasının da canına tak etmiş ve Temele: 'Bak Temel, sana son bir fırsat vereceğim. Sınavda da kolay bir soru soracağım. Bilemezsen artık seni okuldan atacağım' demiş.
Sınav büyükçe bir salonda yapılıyormuş. Temel'in bütün dostları ve ahbapları Temel'in tarihî sınavını izlemek için gelmişler. Cemaller, İdrisler, Fadimeler hep salonda hazırmış. Ve hoca hayatî soruyu sormuş:
- 3 kere 3 kaç eder?
Temel yazmış çizmiş, beş dakika kadar düşündükten sonra
- '9 eder' demiş.
Bu cevap üzerine bütün salon ayağa kalkıp hep bir ağızdan haykırmışlar:
Hocam Temel'e bir şans daha ver!..

Pusula

Temel bir gemide kaptanmış,fırtınada rotaları kaybolmuş. Temel: Çabuk pusulayı getirin. Tayfalar: Pusula yok neyi getirelim Temel: Ha o zaman kelime-i şahadeti getirin.

Avcı

Temel'le 7 arkadaşı bir gün ava çıkarlar temel bunların hepsinin önünde onlara yol gösterir ufak bir deliğin hemen önünde dururlar Temel: Durun bu bir tavşan deliği yatun arkadaşlar der. Neyse tavşanı vururlar. Biraz daha ilerde biraz daha büyük bir delik Temel yine bu bir tilki deliği yatun arkadaşlar der. Tilkiyi de vururlar. Biraz daha ilerde daha büyük bir delik bizim Temel yine durun bu pir ayı deliği yatun arkadaşlar der ayıyı da vururlar en sonunda artık çok büyük bir mağara gibi bir yer Temel: Arkadaşlar bunun ne deliği olduğunu çıkartamadım ama siz yinede yatun der ertesi günün gazetelerinde manşet: TREN KAZASINDA 7 AVCI ÖLDÜ.

Uçakta

Temel ile annesi uçakta gidiyorlarmış, pilot motorlar durdu çalışmıyor demiş. Temel'in annesi: "Tüh gene mi burda kalduk" demiş.




Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

FIKRALAR

MollaCami.Com