Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

F.1.Deli Fıkraları


Mektup

Akıl hastanesinde koğuşları gezen başhekim, bir hastanın oturmuş, birşeyler yazdığını gördü : -Kolay gelsin, ne yazıyorsun? -Mektup yazıyorum efendim.
-Yaaa...Kime yazıyorsun? -Kendime... -Peki, ne yazılı mektupta? -İlahi doktor bey, deli misiniz siz? Mektubu daha almadım ki...İçinde ne yazdığını bileyim.

Deli miyim?

Delinin biri, akıl hastanesinin bahçesinde, el arabasını ters çevirmiş, sürükleyip duruyordu. Bu durum, ziyaretçiyi meraklandırdı. Doktor da anlattı:
- Umutsuz hasta. Bıraktık peşini...
Ama ziyaretçi sabretti. Fırsat kolladı. Deliye sordu:
- El arabasını neden doğru sürmüyorsun?
Deli de onun kulağına fısıldadı:
- Deli miyim ben? Doğru sürersem, içine taş dolduruyorlar.

Kaçamayacağız

İki deliyi tımarhaneye atmışlar. İki deli kaçmak için plan yapmışlar. Bir deli öbürüne git bakalım bak eğer demir parmaklıklar kısa ise arasından geçeriz. Uzun ise üstünden atlarız demiş. Deli gitmiş bakmış ve geri dönmüş. Kahretsin, kaçamayacağız, demiş. Öbürü ne oldu diye sormuş. Ne olacak hiç demir parmaklık yok da ondan demiş.

Boşları Getirdim

Akıl hastanesinin birinde delinin biri hasta bakıcıya çabuk bana 5 şişe kola getir demiş. Hasta bakıcı çok sinirlenmiş ve deliye 5 tokat atmış. Derken aradan zaman geçmiş deli hasta bakıcıyı yanına çağırmış ve ona 5 tokat atmış. Hasta bakıcı ona niye vurduğunu sorunca oda boşları getirdim abi demiş.

Tabi Tatlı Olmaz

İki Deli hastanenin önündeki havuzun başında oturuyorlarmış
Birisi kalkıp havuza şeker atmış ve:
Havuzdan bir yudum almış sonra tükürmüş. Arkadaşına:
-Havuza şeker kattım ama tatlı olmadı
Arkadaşı: -Tabi olmaz karıştırmadın da ondan

Rafları Taşıyor

Bir deliler hastanesinde 3 deli iyileşmek üzereymiş ki, doktor gelin bakalım yanıma siz üçünüz der. 3 deli gelir doktorun yanına ve doktor der ki bak şu buzdolabını şuradan şuraya taşıyın sizi taburcu edeceğim der. Deliler tamam deyip işe başlarlar ve dolabı doktorun dediği yere koyarlar. Doktor sorar. Öbür arkadaşınız nerde? Delilerden biri: -O dolabın içinde rafları taşıyor !!

Ben Yabancıyım

İki deli gece yarısı sokak lambasının altında dururken iddialaşırlar. Birisi der bu aydır ötekisi inatlaşır hayır bu güneştir der, derken yoldan gecen üçüncü bir şahsa sorarlar. Oda üzgünüm ben bu mahallenin yabancısıyım bilemeyeceğim.




Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

FIKRALAR

MollaCami.Com