Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

E.4.Nasreddin Hoca Fıkraları

Sığamadık

Nasreddin Hocanın bir gün karısı ölmüş. Bir ay sonra kocası ölmüş dul bir kadınla evlenmiş.Evlendiği kadın Hoca ya sürekli eski kocasını anlatıyormuş.Yine bir gün
yatakta kocasını anlatıyordu. İşte benim kocam şöyle yapardı,böyle yapardı...Hoca sinirlenmiş ve kadına bir tekme atmış ve kadın yere düşmüş.Kadın sormuş aman hoca niye attın beni. Hocanın da cevabı hazır: Ee yatakta bir sen yatıyorsun bir ben bide eski kocan
üçümüz sığamadık sende düştün..

Neuzubillah

Nasreddin Hoca'ya bir gün Timur:
-'Hoca Efendi' demiş. 'Bilirsin ki Abbasi halifelerinin her birinin Muvaffak Billah, Mütevekkil Aliullah, Mutasım Billah gibi adları olurdu. Ben de Abbasi halifesi olsaydım adım ne olurdu?
Hoca bir an düşünüp yanıtlamış:
'Ey dünyalar sultanı. Hiç kuşku etmeyin ki adınız Neuzubillah olurdu.'

Hoşt Beyim Hoşt

Bir gün Nasreddin Hoca bir köpeğin mescidin kapısına işediğini görmüş. Kovmak için öfkeyle hayvanın üstüne gidince köpek de hırlayarak ona gelecek olmuş.
Hoca hemen sesini tatlılaştırarak:
'Hoşt beyim hoşt!'demiş.

Çok Geziyor

Nasreddin Hoca' ya dert yanıyorlar:
-Yahu Hoca senin karı çok geziyor.
Hoca :
-Olur mu canım? O kadar gezse arada bir bizim eve de uğrar.

Ya Tutarsa

Hoca göl kenarında oturmuş. Elinde yoğurt kasesi. Göle maya çalıyormuş. Bunu gören komşusu şaşırıp sormuş: - Hoca Efendi hiç göl maya tutar mı ? - Tutmaz bilirim tutmaz. Ama! ya tutarsa !

Parayı Veren Düdüğü Çalar

Hoca birgün pazara gitmek için yola koyulmuş. Az sonra çocuklar önünü kesmiş. Hoca, bize pazardan düdük al diye bağrışmışlar. İçlerinden biri çıkıp, parasını uzatmış. Pazar dönüşü aynı çocuklar yine hocayı çevirmişler. Hoca, para veren çocuğa düdüğü uzatmış, tam ayrılıyormuş ki! Bütün çocuklar bağırmış; "Hani bana, hani bana". Hoca çocuklara dönüp:"- Parayı veren düdüğü çalar", demiş.

Evin Sahibiyim

Hoca, bir gece gürültüyle uyanmış. Bakmış, bir hırsız eşyaları topluyor. Adamdan korkmuş. Sesini çıkartmamış. Ama peşine de düşmüş. Az sonra, durumu fark eden hırsız, kızgınlıkla sormuş:- Beni neden takip ediyorsun bakayım? Hoca, sakin, pişkin yanıtlamış.- Taşıdığın evin sahibiyim de.


Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (4)