Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

D.1. Hayvan Fıkraları

Deve Kuşu

Bir gün bir tavşan ormanda neşeyle yürüyormuş. Derken karşısına tanımadığı bir mahlukat çıkmış. "Nesin sen" diye sormuş "Ben katırım. Annem eşşek, babam ise bir attır" demiş. Tavşan "hmm... hayli enteresan" diyerek yoluna devam etmiş. Derken yine tanımadığı bir hayvana rastlamış. "Peki sen nesin?" "Ben bir kurt köpeğiyim. Annem köpek, babam ise kurttur." Tavşan yine enteresan diyerek ilerlemiş. Ancak bu sefer karşısına ne idüğü belirsiz bir hayvan daha çıkmış. "Sen de kimsin?" "Ben bir devekuşuyum" "Hadi ordan..."

Yarasa

3 kardeş yarasa avlanmaya giderler anne yarasada ev de yemekle uğraşırken kapı çalar büyük kardeş gelir anne anne der şuradaki arabadaki insanları görüyor musun , evet oğlum işte onların hepsinin kanı emdim der. Annesi aferin oğlum gel bir şeyler hazırladım otur atıştırırsın. O arada tekrar kapı çalar. Ortaca kardeş gelmiştir. Anne anne şuradaki binaları görüyor musun evet oğlum işte onların hepsinin kanını emdim. Annesi aferin der gel sende bir şeyler atıştır derken kapı yine çalar anne kapı açtığında küçük kardeşi görür ve oğlum sana ne oldu sorar. Bizimki paramparçadır anne anne şuradaki gökdelenleri gördün mü evet oğlum işte ben onları görmedim…

Ormanlar Kralı

Orman Kralı aslanın birinin canı çok sıkılmış, şöyle bir ormanı gezeyim, tebamla eğleneyim biraz demiş... Ormanda gezerken bir devekuşu görmüş, yakalamış devekuşunu boynundan, öteki pençesiyle de "Şak, şak, şak" diye üç tokat atmış hayvana, "Söyle!" demiş, "Kim bu ormanın kralı?" Devekuşu ürkekçe "Sensin aslan abi" demiş, "Tabi benim" demiş aslan ve "Şak, şak, şak" diye üç tokat daha atıp fırlatmış hayvanı. Derken aslanın karşısına bir kurt çıkmış, tutmuş kurdu boynundan; "Şak, şak, şak" diye atmış tokadı, "Söyle" demiş "kim bu ormanın kralı?", kurt da ürkek "sensin aslan abi" demiş, Aslan da "Tabi benim" demiş, "Şak, şak, şak" diye üç tokat daha atmış, fırlatmış bir kenara. Derken bu defa aslanın karşısına bir fil çıkmış, tam sıyırtacağı sırada kurt ve devekuşu gelip "Sen bu ormanın kralı değil misin aslan abi? şu giden file haddini bildir" demişler. Bu gazı alan aslan koşmuş tutmuş fili "Şak, şak, şak" diye patlatmış tokadı ve hemen sormuş "Söyle; kim bu ormanın kralı?"... Filin kafası atmış, tutmuş hortumuyla bunu "Pat, pat, pat" diye üç kere yere çarpıp fırlatmış atmış... Aslan yerden zorlukla kalkıp elleriyle üstünü silerken file dönmüş ve şöyle demiş "Bilmiyorsan bilmiyorum de kardeşim!"

Kutup Ayısı

Yavru kutup ayısı babasının yanına gelip sormuş "Baba ben gerçekten kutup ayısı mıyım?" "Elbette yavrum nereden çıkardın bunu?" "Allah Allah?!.." deyip gitmiş yavru ayı. Bu sefer annesinin yanına gitmiş ve sormuş, "Anne ben gerçekten kutup ayısı mıyım?" "Tabii evladım kutup ayısısın." Yine "Allah Allah?!.." deyip, yeniden babasının yanına gitmiş yavru ayı. Bir daha sormuş "Yaa baba Allah aşkına doğru söyle bak beni evlatlık falan almadınız degil mi? yani ben sizin öz oğlunuzum." Baba dayanamamış artık "Oğlum dedim ya sana bizim oğlumuzsun diye, hem sen neden ikide birde soruyorsun ki bunu?" Yavru ayı: "Donuyorum baba, donuyorum..."




Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

FIKRALAR

MollaCami.Com