Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

B.5. Adamın Biri Fıkraları

İş Başvurusu

Adamın biri iş başvurusunda bulunmuş. Görüşmeye çağırmışlar; görüşme sonuna doğru adama yönetici sormuş; -Peki beklentilerin ne? Arkadaş saymaya başlamış; -Öncelikli olarak bir araba istiyorum, ayrıca şu anda bulunduğum dairenin kirası biraz fazla onu da şirketin karşılaması iyi olur, maaş olarak da 3000$ dan aşağı çalışmam.. Şirket yöneticisi, dinler ve ; -Biz sana son model bir Mercedes ve Tarabya'da bir villa vereceğiz, ayrıca bizim bu iş için planladığımız maaş 6000$?dı, demiş. Bizim elemanın gözleri fırlamış; -Şaka yapıyorsunuz, Şirket Yöneticisi hemen eklemiş; -Önce siz başlattınız...

Oh bee

Bir gün adamın biri çölde giderken devesini kaybediyor. Adam perişan ve susuz bir biçimde ilerlerken bir galeri görüyor. Galeriye gidiyor içeride bir sürü devenin olduğunu görüyor ve galeri sahibinden kaliteli bir deve istiyor. Deveyi alıp galeriden çıkarken adamın aklına bir şey geliyor ve sahibine dönerek soruyor -Bu deve nasıl gider? diyor. Sahibi cevaplıyor : -Oh bee deyince gider, diyor. Alıcı : -Peki nasıl duruyor, diye soruyor. Sahibi de . -Allah'ım sen beni kurtar deyince duruyor, diyor. Adam deveyi alarak galeriden çıkıyor. -Oh bee diyerek, yola koyuluyor. Belli bir süre gittikten sonra adam ilerde bir uçurum görüyor ve deveyi nasıl durduracağını unutuyor. Deve tam uçurumun kenarına geldiğinde son anda adam : -Allah'ım sen beni kurtar, diyor. Deve hemen duruyor. Ve arkasından adam : -Oh bee, diyor.

Hapı Yuttun

Bir adam uçağıyla Afrika'nın üzerinde gezerken birden uçağı arızalanır ve ormanlık bir alana düşer. Adam ne yapayım ne yapayım diye düşünürken birden bir Afrika kabilesinin ona doğru yaklaştığını görür. Adam içinden "İste şimdi hapı yuttuk" der. O anda düşüncesinde Nur yüzlü dedenin sesini duyar.
- Hayır evladım henüz hapı yutmadın.
- Peki ne yapmam gerek ?
- Şuradaki mızrağı görüyor musun? - Evet.
"Şimdi sakin bir şekilde sağ tarafındaki yerlinin mızrağını kap, en önde duran ve başında bir sürü tüy olan büyük yerliye sapla". Adam hemen can havliyle mızrağı kapıp yerli şefi öldürmüş. Bu sefer yine aynı ses son kez konuşur"
-Evladım işte şimdi hapı yuttun.

Devam et

Zengin bir adam bir gün paraya kıymış ve çok fiyakalı bir ferrari almış. Tabi ilk heyecanla bir tur atayım demiş. Neyse.. Yolda giderken trafik lambalarına gelmiş ve kırmızı ışık yanınca durmuş... Tam bu sırada arkadan süratle gelen bir kamyon gümmm diye arkadan vurmuş.. Bizimki tabi bir sinirle çıkmış arabadan gitmiş kamyon şoförünün yanına.. Kamyonun şoförü başlamış yalvarmaya.. Abi 5 çocuk babasıyım acı bana başka gelirim yok ben ettim sen etme.. Falan filan... Sonunda bizimki acımış kamyoncuya tamam demiş napalım olan oldu.. Ve affetmiş...Neyse... Yollarına devam etmişler.. Bir sonraki ışıkta bizimki yine durmuş kırmızıda.. Ve arkadan yine bir ses.. güüümmmmm.. Adam yine bir sinirle çıkacakken aynı adam arkadan kornaya basıp el sallamış:" Abi tanıdın mı, benim, devam et".



Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (1)