Kitaplar | Yazarlar | İlmihal | Sohbetler | Hutbeler

A.4. Türk-Yabancı Fıkraları

Yasak!

Bir grup İngiliz, Amerikan ve Türk gemiyle yolculuk ediyorlarmış. Birden şiddetli bir fırtına kopmuş.Geminin batacağını anlayan kaptan hemen yolculara koşup gemiyi boşaltmalarını istemiş. Fakat kimse buna inanmayarak kendini denize atmayı kabul etmemiş.
Bir süre sonra bütün yolcuların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gören kaptan hemen bir tayfasını çağırmış. 'Git bir de sen dene onları gemiden atlamaya ikna etmeyi' demiş.
Tayfa gitmiş ve kısa bir süre sonra geri dönmüş.Kaptan merakla sormuş:
-Eee,noldu?
-Hepsi atladılar efendim.
Kaptan çok şaşırmış:
-Nasıl olur,daha demin kıllarını bile kıpırdatmamışlardı.Ne dedin onlara?
-Çok kolay.İngilizlere 'Sizin gibi soylu insanlar batmak üzere olan bir gemide olmamalılar' dedim.
Amerikalılara deniz suyunun insan vücudu için çok faydalı olduğunu söyledim.
-Peki ya Türklere ne dedin?
-Onlara da 'Denize girmek yasak! ' dedim.

Kovboy Temel

Cemal bir gün Teksas'a gitmiş ve bir avcılar lokaline girmiş. Cemalin yanına bir kovboy gelmiş ve Cemalin kafasına bir elma koyup ateş etmiş tabi kurşun elmaya gelmiş kovboy: ı'm redkit (ben Retkit'im) demiş. Sonra bir başka kovboy gelmiş buda Cemalin kafasına elma koyup ateş etmiş yine kurşun elmaya gelmiş kovboy: ı'm supercowboy (ben süper kovboyum) demiş. Sonra bir başka kovboy gelmiş buda tam elmayı Cemain kafasına koyacakken bu sefer temel elmayı alıp kovboyun başına koymuş ve ateş etmiş kurşun kovboyun beynini dağıtmış bunun üzerine Cemal kovboya: ı'm sory (ben üzgünüm) demiş.

Cemal Uçakta

Cemal İngiltere'ye gitmek üzere uçağa binmiş. Uçağın içindeki herkes İngiliz bir tek Cemal Türkmüş. Uçak kalktıktan bir süre sonra kaptan pilot uçakta çok fazla yük olduğunu söylemiş ve fazla eşyalarınızı uçaktan atın demiş. Herkes fazla eşyalarını uçaktan atmış. Pilot tekrar bir anons yapmış ve herkesin yukarıdaki demirlere tutunmasını söylemiş ve uçağın tabanını atmış. Yolcular yukarda demirde tutunuyorlarmış. Pilot, bir kişi kendini aşağıya atarsa kurtuluruz demiş, ve herkes yabancı olduğu için Cemal'e bakmış. Cemal atlamayı kabul etmiş. Şöyle demiş: Ben kendimi uçaktan atacağım fakat atlamadan önce alkış isterim demiş.

Yarış

Nato da komutanlar aralarında konuşuyorlarmış. Her Ülkenin komutanı kendi askerinin daha dayanıklı ve ser verip sır vermeyeceğini iddia ederler neyse her ülkeden bir asker çağırırlar ve bir sır verirler kimseye de ne olursa olsun söylemeyeceksin diye tembih edeler Sonra da o askerleri sorgulamak için en usta işkencecileri görevlendirirler. Alman Askerini çağırırlar başlarlar sorgulamaya Alman askeri 2 saat sonra bülbül gibi öter ve kendisine verilen sırrı söyler. İtalyan Askeri 3 saat sonra öter. Yunan Askeri 1 gün sonra öter Bizim Cemall'i alırlar sorguya 1 gün 2 gün 3 gün 1 hafta Cemal'i konuşturamazlar. Türk kumandanı tebrik ederler ve Cemal'i salıverirler. Bizim Cemal çıkar çıkmaz hemen koşar ve kafasını duvarlara vurarak bağırır - Hatırla oni hatırla oni


Eser: FIKRALAR

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

FIKRALAR

MollaCami.Com